Tips til at komme videre fra et piskesmæld

Hvis du har været udsat for et piskesmæld, er du desværre én af mange. Piskesmæld er nemlig en udbredt skade, som mange desværre vil støde på igennem deres liv. Det kan være svært at vurdere, hvor alvorligt dit piskesmæld er, at skaderne ofte først melder sig senere. Har du været udsat for et piskesmæld, eller kender du nogen, som har? Så vil du her i artiklen få nogle tips til, hvordan du kan komme sikkert videre.

Hvad er et piskesmæld?

Piskesmæld er en skadestype som typisk opstår i trafikuheld, hvor den skadede er blevet påkørt bagfra. Dette skaber en kraftig forvridning i nakken, hvilket typisk klassificeres som piskesmæld. Samme situation kan dog også resultere i piskesmæld i lænden. I lænden sidder der ikke samme nerver og sanser, hvorfor skadetypen er en smule anderledes.

Hvad er konsekvenser af piskesmæld?

Det kan være meget forskelligt hvilke konsekvenser den enkelte oplever fra piskesmæld. Nogle oplever, at traditionelt piskesmæld eller piskesmæld i lænden går væk med det samme, men kommer tilbage i form af senere smerter, som kan være svære at diagnosticere i sammenhæng med uheldet. Piskesmæld i lænden vil ofte føltes som andre typer rygsmerter, og kan komme i forskellige grader.

Hvad skal du gøre hvis du har været udsat for piskesmæld?

Hvis du har været udsat for traditionelt piskesmæld eller piskesmæld i lænden er der forskellige tips, som du kan følge.

  1. Meld skaden til forsikringsselskabet: Da du ikke ved, om du vil opleve senere smerter, er det en god ide at melde skaden selvom du ikke har smerter med det samme. Dette kan du gøre i forbindelse med, at du skal melde skaden på bilen til forsikringen.

  2. Søg professionel hjælp: Det er vigtigt du ikke selv begynder at diagnosticere dig hvis du har alvorlige smerter. Din skade kan nemlig kræve specifikke behandlinger, som du ikke selv kender til.