Guide: Sådan laver du bedre tekster

gør dine tekster levende

Arbejder du med content marketing eller har du i det hele taget blot et arbejde hvor det er dine tekster der skal sælge varen? Virker din e-mail-marketing ikke rigtig som du ønsker? Så er det måske dine tekster og din skrivemåde der er problemet. Det er nemlig sådan at alle mennesker i dag bliver bombarderet med reklamer og e-mails der alle vil sælge dem noget. Derfor bliver langt de færreste salgstekster rent faktisk læst – medmindre at de skiller sig ud. At de er sjove eller levende eller på en helt tredje måde fanger deres læser. Det er lige netop med dine tekster at du kan skille dig gevaldigt ud fra din konkurrent – læs med her og find ud af hvordan.

tænk over dine ord, når du skriver

Vær personlig i dine tekster

Der er ikke noget mere kedeligt end at sidde og læse en salgstekst, som er skrevet ud af en tekstbog. Det er både kedeligt og uinspirerede og får ikke dine kunder til at købe noget. I stedet skal du være personlig. Brug dine egne ord og udtryk. Vær sjov og ikke mindst – vær ærlig. Dine kunder og målgruppe kan mærke din ærlighed og din oprigtighed igennem dine tekster. Specielt hvis du yder en service og ikke sælger et produkt, så er det lige netop på grund af DIG at de skal vælge din service – for der er sikkert 100 andre der tilbyder det samme. Men dine kunder vælger dig på grund af dig og fordi de kan lide dig. Men hvad så med de nye kunder og dem der ikke plejer at komme hos dig? Ja, de skal lærer dig at kende igennem dine tekster og det er lige så vigtigt at være personlig her som i virkeligheden. Du skal altså lade dig selv som person skinne så meget igennem i dine tekster som muligt og dermed gør dine tekster levende.

Tænk en ekstra gang over dit valg af sprog

De fleste lærer i deres skoleår, at skrive på en bestemt måde og det er bestemt ikke på den måde som de også taler. Lige præcis den type tekster er bare dødssyge og meget kedelige at læse. Sørg derfor at bruge dit eget sprog. Du skal lige netop skrive præcis som du taler. Når du har skrevet din tekst, så læs den igennem igen og alle de steder hvor du har skrevet sætninger, som aldrig ville falde dig naturligt at sige, ja dem retter du til. Din tekst skal med andre ord lyde som dit sprog. Det er en svær øvelse og det kræver mange tekster, førend at det bliver naturligt for dig at skrive sådan. Men tro på det. Når først du når dertil, så skal du bare se – først der vil dine tekster for alvor begynde at sælge dit produkt.

Vær ikke bange for at støde nogen

Når du skriver som dig selv og når du er personlig, så kan de risikere at støde nogen. Det er ikke alle der kan lide alle og helt ærligt? Sådan skal det heller ikke være. Til gengæld vil der være mange der vælger dig til lige netop på grund af dig og dit væsen. Tro på det og dig selv og så skal det nok lykkedes.