Skal man selv betale for en beskikket forsvarer?

Hvis du er blevet tiltalt i en straffesag, har du sandsynligvis også fået beskikket en forsvarer. Ikke alle er tilfredse med dette, da de ikke ønsker at betale for en advokat. Såfremt du ikke ønsker en forsvarer, kan du frasige dig dette, men det skal overvejes grundigt, inden du gør det.

Frasiger du dig en forsvarsadvokat, vil du stå med sagen på egen hånd. Det betyder, at du ikke har nogen til at forsvare dig i retten. Det er en situation, du ikke bør placere dig selv i, hvorfor det anbefales at lade en forsvarsadvokat varetage dette.

Regningen havner hos den part, der taber sagen

Det er ikke altid, at du skal betale for en beskikket forsvarer. Såfremt du vinder sagen, står det offentlige for at betale udgiften. Har sagen derimod det modsatte udfald, ender regningen hos dig. Det er derfor sagens afslutning, der afgør, hvor regningen sendes hen.

Selvom der er en risiko for, at du skal betale til en forsvarsadvokat, er det værd at hyre én. At have en forsvarer med på holdet, øger dine chancer betydeligt for at blive frikendt eller få nedsat straf. Derfor er det naturligvis ikke noget, du bør tøve med.

Prisen fastsættes af dommeren

Dit valg af forsvarsadvokat har ikke betydning for, hvad det kommer til at koste. Det skyldes, at dommeren fastsætter forsvarerens salær, hvilket sker ud fra en række konkrete takster. Dette salær vil derfor blive tildelt, uanset hvilken forsvarer, der vælges til sagen.

Ønsker du at finde en ny advokat, der kan søge om beskikkelse i din sag, vil det derfor ikke have indvirkning på omkostningerne forbundet med sagen. Netop derfor er det heller ikke et aspekt, der skal være i fokus, når du skal vælge.

En ny advokat kan søge om beskikkelse

Er du ikke tilfreds med den advokat, du er blevet beskikket, er du ikke tvunget til at lade ham eller hende forsvare dig. Derimod kan du rette henvendelse til en anden advokat, som kan søge om beskikkelse i din sag. På denne måde kan du sagtens skifte din advokat.

Det vil dog ikke være altid, at det er muligt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre, så forhør dig hos en forsvarsadvokat, der har fanget din interesse. Han eller hun vil nemt kunne give dig svar på, om det kan lade sig gøre at søge beskikkelse i din sag.