Tips til at huske din præsentation

Skal du snart lave en præsentation? Det kan være til arbejdet eller til skolen. Det kan dog være lidt svært at huske en præsentation nogle gange. Heldigvis findes der gode tips, som kan hjælpe dig med at huske præsentationen. Her kan du læse nogle af disse tips.

Brug stikordskort

Stikord kan hjælpe dig meget med at huske en præsentation. Du bør således skrive nogle stikord til din præsentation, som forklarer hovedtrækkene til præsentationen. Dette vil hjælpe dig med at få et godt overblik over hele din præsentation.

Du kan med fordel printe dit stikordskort ud. Hertil har du behov for en printer og blæk eller toner. Du kan for eksempel købe Brother TN243BK toner.

Lav en grundig PowerPoint

En grundig PowerPoint kan hjælpe dig meget. Du bør således sørge for at lave en PowerPoint, som kan hjælpe dig med at formidle din præsentation. Du kan for eksempel have stikord og billeder på din PowerPoint.

Læs præsentationen højt for dig selv

Det kan hjælpe meget på hukommelsen, hvis du læser præsentationen højt for dig selv, mens du øver. Det kan du således prøve at gøre.

Øv præsentationen til musik

En god metode som du kan afprøve, er at øve din præsentation til musik. Det kan for eksempel være én bestemt sang, som du kan sætte på, mens du øver. Dermed vil du associere din præsentation med denne sang.

Øv præsentationen inden du går i seng

Du kan også få øvet din præsentation, inden du går i seng. Dermed vil din hukommelse forbedres, når du har præsentationen i tankerne, mens du sover.

Optag din præsentation

En god ide er at optage din præsentation. Det kan blandt andet hjælpe dig med at spotte eventuelle fejl, det kan hjælpe dig med at forbedre præsentationen, og det kan hjælpe dig med at høre og huske præsentationen, når du er for træt til at øve.