Få gode råd til at arrangere en større udflugt

Få gode råd til at arrangere en større udflugt

Det er et stort ansvar at være medarrangør på et større arrangement. Måske du skal hjælpe med at planlægge firmaudflugten, studenterkørslen, en tur for kollegiet eller lignende. Uanset, så er der en masse planlægningsarbejde, der skal falde på plads. Læs med her, og få gode råd!

Hvor skal I hen?

Det er naturligvis selvsagt vigtigt at vide, hvor turen går hen. Her skal du overveje din målgruppe. Er I en meget heterogen gruppe, skal du finde en aktivitet, alle aldre og interessegrupper kan være med til. Er I derimod en homogen gruppe, kan du finde noget af lidt mere særinteresse.

Hvordan skal I komme derhen?

“Udflugt” indikerer, at man kommer ud af vante rammer og dagligdagsoplevelser. Det er desuden godt for en gruppes fællesskabsfølelse at komme ud i uvante omgivelser: Her oplever I på samme tid og har derfor oplevelsen som et fælles minde, I senere kan tale om.

I kan med fordel leje en bus ved et busselskab, når I skal rundt. Det kan fx være Hjørring Busselskab. Det er næsten altid billigere at rejse med et busselskab, når man er mange, der skal afsted. Ellers skal man jo have billet til hver enkel person – og så er det nemmere at slippe med ét engangsbeløb. Derudover er det desuden hyggeligere, at I ikke skal rejse med fremmede. Der er en helt særlig stemning, når man skal rejse sammen i en lejet bus. Her skal man ikke tage hensyn til andre udefrakommende mennesker – og så slipper man også for at diskutere, hvem der skal have køretjansen.

Hvad skal I spise?

Det sætter gang i appetitten at være på udflugt, så der skal selvfølgelig være mad til alle. Når du skal arrangere maddelen af planen, så husk, at der kan være madpræferencer, der skal tages hensyn til. Det kan være, at der er nogle, der ikke spiser kød, ikke kan tåle gluten eller er laktoseintolerante. Det viser velvilje og omtanke at forsikre sig om, at alle kan spise, inden turen begynder.

Det nemmeste er måske at finde et sted, hvor alt maden kan købes på en gang – medmindre I er et sted, hvor det er oplagt at købe mad.