Gode råd til køb af brugt bil

Det kan ofte give rigtig god mening at købe en brugt bil. Desværre er der også en risiko forbundet med det, fordi man risikerer at få en bil med fejler mangler.

De fleste drømmer dog stadig om at gøre lidt af et kup, når de køber deres brugte bil, og for at hjælp på vej, bringer vi her en række gode råd, som er bragt i samarbejde med vores lokale bilforhandler, der sælger brugte biler i Haderslev.

Tænkt over dine behov

En god bilhandel tager højde, for hvilket behov du har at afdække. Tænk blandt andet over, hvad du skal bruge bilen til og hvor langt skal køre om dagen. Skal du fragte store genstande nytter det ikke med en lille bil, og skal du køre lange distancer, skal du naturligvis have noget, der er økonomisk i den forbindelse.

Det kan være meget fristende at gå efter noget, som ser drøngodt ud, men din tilgang til bilkøbet bør være meget mere praktisk. Find derfor ud af hvilken type bil du har behov for, og find en række modeller, der passer dig indenfor denne biltype. Nu skal du gøre dig klart, hvilken bil der er den bedste. Det kan du gøre ved at sætte modellerne i et Excel ark, hvor du foruden dit budget prøver at opstille beløbene til bilen til ejerafgiften, til benzin og til forventet vedligeholdelse.

På denne måde får du en bil, der passer til dit behov, hvor økonomien også er indregnet. Det er måske ikke den tilgang du havde drømt om, men den er praktisk og forhindrer at du køber en bil, som bliver for dyr at sidde i.

Kontroller synsrapporten

Når du har sporet dig nærmere ind på en bestemt bil, så gør dig selv den tjeneste at slå nummerpladen op på færdselsstyrelsens hjemmeside. Her kan du nemlig tilgå synsrapporter, hvis altså bilen er mere end 4 år gammel, hvilket ofte er tilfældet når man køber brugt.

Se efter om alt ser fornuftigt ud i forhold til syn-gennemgange og orienter dig om kilometertallet i rapporterne passer nogenlunde med det på instrumentbrættet. Dette er vigtigt, da man undgår biler som der kan være svindlet med, hvis nogle har skruet kilometertælleren tilbage.

Synsrapporten skal naturligvis holdes op imod din egen visuelle gennemgang af bilen. Her ser du efter rust og kontrollerer at alt ser fornuftigt ud.

Er der noget at anmærke, kan du selvfølgelig bruge det til at forhandle om prisen. For husk du skal sjældent betale nøjagtigt det beløb, som sælger forlanger.

Sørg for god overdragelse

Hvis du køber din bil hos en privat person, skal du selv klare omregistreringen inden for tre uger. Det kan du gøre fra SKATs hjemmeside. Handler du privat, skal du også sørge for at få udfyldt en slutseddel, som underskrives af begge parter.

Køber du din bil brugt hos en forhandler, vil det være denne som omregistrerer bilen.