Derfor skal du købe en brugt bil

Hvis du står og mangler en bil, så kan det helt sikkert svare sig for dig at købe en brugt bil. Der er nemlig mange gode grunde til at købe en brugt bil i stedet for en fabriksny en af slagsen.

Du kan spare mange penge

Markedsprisen på en ny bil falder rigtig meget – den falder faktisk 10 % i værdi direkte efter købet, yderligere 10 % gennem det første år og så er vi helt oppe på 60 % inden for de første 5 år. Det er således meget priseffektivt for dig at lade andre tage det store tab, da du på den måde kan spare rigtig mange penge.

God kvalitet til billigere penge

Du kan få en bil af rigtig god kvalitet, selvom du køber en brugt bil. En brugt bil, som du har købt ved en forhandler og som har kørt mindre en 80.000 km, vil sandsynligvis kun have brug for en lille smule mere vedligeholdelse end en ny bil skal. Disse omkostninger vil generelt være langt mindre end forskellen på prisen på en ny og en brugt bil.

Du har råd til en større og bedre bil

Hvis du har råd til at købe en lille bil af ny, så har du også råd til at købe en større og bedre bil brugt. Du har måske ikke råd til en ny Mercedes, men du har råd til en brugt Mercedes – og du kan således få råd til din drømmebil uden at skulle have gang i det helt store banklån.

Der er langt mere information tilgængelig

Når du køber en ny bil, tager du chancen. Den har ikke været ude og køre i virkeligheden i lang nok tid til at fastslå problemer. Når du køber en brugt bil, findes der en masse information omkring almindelige og potentielle problemer, og du kender således vedligeholdelsesudfordringerne, som kan dukke op ved netop din bil. Disse problemer dukker først op efter et år eller to ved nye biler.

Du sparer penge på bilforsikring

Nye biler koster generelt mere at forsikre end ældre modeller. Det handler selvfølgelig også om, at ældre biler ikke er så meget værd som nye biler – og så handler det også om at nye biler har flere elektroniske gadgets, som kan være dyre at reparere eller udskifte.

Det kan være en rigtig god idé at investere i en brugt bil frem for en fabriksny bil – specielt hvis man tager sig tid til at sætte sig ordentligt ind i bilmodeller og køber hos en brugtvognsforhandler. Du kan finde billige brugte biler her.