Gå ikke på kompromis med fagforening og a-kasse!

Der er udgifter nok! Husleje, forsikringer, el, vand og varme er sikkert bare et lille udpluk af dine faste udgifter hver måned. Derfor er det også naturligt, at du forsøger at spare, hvor du kan. Det kan være, at du går efter det billigste internet, undgår den store Tv-pakke og det der med fagforening og a-kasse, det har du alligevel ikke brug for.

Men hvorfor har du ikke det? Det går så godt på dit arbejde! Du er tilfreds med din løn og dine rettigheder, og der er ingen chance for, at du nogensinde bliver fyret, vil du nok svare.

Men hvordan kan du være sikker på det? En fagforening og a-kasse er en sikkerhed, som du aldrig bør gå på kompromis med. Det er aldrig til at vide, hvad fremtiden bringer, men du kan være sikker på, at din fagforening og a-kasse altid har din ryg i forhold til dit arbejde. Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du bør melde dig ind? Så læs med her.

Dét kan din fagforening

Du har ret i, at det ikke er sikkert, at du får brug for din fagforening – men ”better safe than sorry”. Din fagforening har nemlig din ryg, hvis:

  • …du ikke får den rigtige løn

  • …du er i tvivl om din ansættelseskontrakt

  • …du skal til løn- eller jobsamtale

  • …du oplever et dårligt arbejdsmiljø

  • …du er i tvivl om dine rettigheder til barsel, ferie og sygdom

Med andre ord er et medlemskab hos en fagforening altså en rigtig god sikkerhed, når du er lønmodtager på det danske arbejdsmarked! Du skal arbejde i mange år, og du vil helt sikkert få det bedste forløb med en fagforening, der kan rådgive og vejlede dig. Se mere her.

Dét kan din a-kasse

Hvor din fagforening er din sikkerhed i forhold til varetagelse af dine interesser, så er a-kassen derimod din økonomiske sikkerhed! Hvis du er blevet fyret, har sagt op eller er nyuddannet, så ved du helt sikkert godt, at et job ikke hænger på træerne.

Som medlem af en a-kasse er du berettiget til at søge om dagpenge, så du kan modtage en månedlig indtægt, imens du tager dig din tid til at søge de helt rigtige jobs.