
Du kan sikre en stabil, høj indkomst, efter du går på dagpenge ved at tegne en lønsikring. En lønsikring giver dig mulighed for at få penge helt op til 90 % af din forrige løn udbetalt. Hvad skal du være opmærksom på som henholdsvis lønarbejder eller selvstæding? Det ser vi på her.
Lønsikring er langt fra en løsning for alle og enhver. Mister du dit arbejde eller bliver du fyret, kan du i langt de fleste tilfælde modtage dagpenge fra den første ledighedsdag. Siger du selv op, skal du vente nogle dage, før du kan modtage dagpenge. Udover disse dagpenge kan du også modtage lønsikring. Det koster dog lidt ekstra at have, men er godt givet ud til nogle bestemte indkomsttyper.
Lønsikring sikrer dig en fortsat høj indkomst
Lønsikring er langt fra gratis, men det du betaler for kan i højt grad betale sig på kort eller på længere sigt. Især hvis du får lønsikring som selvstændig, hvor du måske har været vant til en langt højere indkomst over længere tid, end hvis du var lønmodtager. Det giver dig altså en finansiel sikkerhed, som i den sidste ende er værd at betale sig fra.
3 ting du skal huske om lønsikring
Du skal altså have en lønsikring, hvis du har brug for næsten de samme midler, som da du arbejdede. Det er godt til dig, der har optaget et lån, som skal betales af, eller hvis du har en særlig høj indbetaling af for eksempel leje og afbetaling på gæld.
Det vigtigste af holde sig for øje er, at du jo flere procent af dit forrige lønniveau, som du skal have udbetalt, desto mere koster det også. Derfor kan det være en fordel at vælge den helt rigtige udbyder af lønsikring, så du ved, hvad der kan betale sig for dig.
Inden du skal vælge en lønsikring, skal du huske nogle bestemte begreber.
- Lønskring er et supplement til dagpenge
- Kvalifikationsperiode
- Karensperiode
Lønsikring er et supplement
Lønsikring er altid et supplement. Det betyder, at det giver dig nogle ekstra penge at gøre godt med, forudsat at du betaler for det. Derudover skal opfylde de kriterier som dagpengemodtagere typisk skal opfylde. Derfor skal du gøre op med dig selv, om de ekstra penge kan betale sig, hvis du alligevel finder et job hurtigere end forventet.
Kvalifikationsperiode
Det er vigtigt at kende kvalifikationsperioden, når du skal til at udregne, om og hvis du kan modtage lønsikring. Kvalifikationsperioden er defineret ved: Det antal måneder, hvor du endnu ikke har ret til at få udbetalt din lønsikring, når du kommer på dagpenge og bliver arbejdssøgende. I perioden kvalificerer du dig eller optjener retten til at få udbetalt din lønsikring.
Karensperioden
Karensperioden er det antal dage, der skal gå fra din opsigelse, til du begynder at få udbetalinger fra din lønsikring. Du skal huske at tage dette in mente, når du skal have udbetalt din lønsikring sammen med dine dagpenge.