ANSVARSFORSIKRING – SÅDAN VIRKER DEN

Sådan virker en ansvarsforsikring
Sådan virker en ansvarsforsikring

Hvis du har en bil, så er det vigtigt at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader, som du uforskyldt har påført andre. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, og hvis du ikke har en, kan du blive straffet med bøde.

 

For at have en ansvarsforsikring skal du være fyldt 18 år og have et gyldigt kørekort. Du skal også have et dansk personnummer eller CPR-nummer. Du kan tegne en ansvarsforsikring hos et forsikringsselskab.

 

En ansvarsforsikring dækker ikke skader på din egen bil eller på andre ting, som du ejer. Hvis du ønsker at dække disse skader, skal du tegne en kaskoforsikring. Derimod dækker en ansvarsforsikring andre hvis du skulle komme ud for en skade eller ulykke med bilen.

 

En ansvarsforsikring kan have en selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale, hvis du påfører andre skader. Selvrisikoen kan være meget varierende, og størrelsen på selvrisikoen vil også afspejle sig i den endelige pris for forsikringen. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor meget du skal betale for en ansvarsforsikring. Prisen afhænger blandt andet af, hvor gammel du er, hvor mange biler du har, og hvor meget selvrisiko du ønsker.

 

Du skal have en ansvarsforsikring, hvis du ejer en bil eller kører en bil, som ikke er forsikret. Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, må du ikke føre bilen, da det er lovpligtigt at have en sådan forsikring.

 

Hvis du kører bil uden ansvarsforsikring og påfører andre skader, kan du blive erstatningsansvarlig. Det betyder, at du selv skal betale for skaderne. Hvis du ikke har penge til at betale for skaderne, kan du blive dømt til at betale en bod. Derfor er det vigtigt at få tegnet en ansvarsforsikring når du køber bil.

 

Det er ikke kun bilister, der skal have ansvarsforsikring. Også motorcyklister, knallertkørere og andre, der kører på to hjul, skal have ansvarsforsikring.

En kaskoforsikring dækker skader på din egen bil. Kaskoforsikringen kan også dække skader, som andre påfører din bil.

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor meget du skal betale for en kaskoforsikring. Prisen afhænger blandt andet af, hvor gammel du er, hvor mange biler du har, og hvor meget selvrisiko du ønsker.

 

Vil du vide mere om kaskoforsikring, kan du læse artiklen ”Hvad er en kasko bilforsikring