Tre tips til et budgetvenligt børneværelse

Dette er sponsoreret indhold

Vi forbinder typisk ordet “børneværelse” med rod og legetøj i lange baner. Og sådan er det også ofte, men det betyder ikke, at man ikke kan kredse om de små detaljer og gøre børneværelset stilfuldt at se på. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, da børneinteriør ofte er ret dyrt. Vi vil her præsentere dig for tre tips til at stilfuldt, men budgetvenligt børneværelse, hvor der er plads til leg og fri fantasi. Mange af løsningerne er “gør det selv”-løsninger, men hvis ikke du har en handyman gemt i dig, vil vi anbefale dig at besøge www.1000tips.dk, som anmelder og tester en lang række produkter til børn, så du gør et godt og fornuftigt køb til prisen.

 

Lav din egen børneseng med plads til leg 

Hvis du laver børnesengen selv, kan du ikke alene spare penge, men du kan også personliggøre den og få lige præcis den seng, som dit barn drømmer om. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. I dag er det meget populært at lave en husseng, hvor sengerammen er formet som et hus. Den er nemlig nem at omdanne til en hule eller måske et slot, som kan bruges i barnets leg. Er børneværelset småt, kan det være en funktionel løsning at lave en børneseng med masser af opbevaring. Det kan både være i form af skuffer og skabe eller i form af en højseng. Du kan lave din egen højseng, så du selv kan være med til at bestemme, hvad der skal være under sengen. Måske et skrivebord, et skab, et tumleområde med madrasser eller bord og stole til et teselskab. Har du flere børn, som deler værelse kan løsningen være en smart køjeseng, hvor du personliggør hver etage til hver af jeres børn. Elsker storesøster at lege prinsesse, kan du udskære sengegavlen som et prinsesseslot, mens lillebror kan have et rat i fodenden, så han kan køre i sin egen racerbil.

 

Legetøjskasse til opbevaring legetøjet

Hvis du er træt af at træde på LEGO klodser, actionmænd eller dukker, hvorfor så ikke bygge en legetøjskasse? Legetøjskassen er super praktisk til at opbevare og gemme legetøjet lidt væk, når barnet er færdig med at lege. Hvis du laver den selv, kan du selv bestemme størrelse, farver og udseende på kassen, så den passer ind på børneværelset. Måske vil dit barn endda være med til at male den, og I kan få en hyggelig eftermiddag sammen. Vi vil stærkt anbefale at give lidt ekstra og købe hængsler, som gør at låget ikke kan smække. Både i forhold til sikkerheden, men også fordi det kan larme helt ufatteligt meget. Samtidig er det en god idé at sætte hjul under bunden, som kan låses. Det gør det nemmere for både jer og jeres barn at flytte legetøjet eller ommøblere værelset. 

 

Hylder til pynt og opbevaring

Et alternativ til legetøjskassen er hylder. Her kan du ligeledes opbevare barnets legetøj, men det vil blive mere synligt og indgå som en del af indretningen. Hylderne kan du sagtens selv lave og skabe, som du har lyst til. Det kan både være de klassiske hylder på hyldeknægte eller de mere moderne hylder med læderstropper. Du kan også lave et helt vægmodul med kasser hængt op på væggen.