Sådan vælger du den rette trailer

Går du og overvejer at investere i en trailer? Der er generelt mange fordele ved at eje sin egen trailer. Den er god at have, når man skal flytte, køre haveaffald på genbrugspladsen eller hente og bringe større ting. Vi har derfor her lavet en lille guide til, hvordan du finder den rette trailer til dine behov. En trailer er nemlig ikke bare en trailer – der er nogle ting, du lige skal være opmærksom på, inden du køber en trailer.

Hvilken størrelse skal du bruge?

Trailere kan fås i mange forskellige størrelser, så her skal du selvfølgelig i første omgang være opmærksom på, hvor stor en trailer, dit kørekort tillader at vælge størrelse efter det – ellers skal du til at tage trailerkørekort.

Hvis du dog har et kørekort, der tillader det, er det en god idé at vælge trailer efter, hvad du skal transportere. Vognbunden er ofte bygget af plader med et mål på 122 cm, som enten kan afgøre længde eller bredde. Hvis du skal køre med materialer, der generelt er længere end det, bør du holde dig fra de små trailere. Hvis du skal transportere bl.a. motorcykel eller havetraktor, bør du altid prøve traileren inden køb, så du er sikker på, at det også kan lade sig gøre. Der er simpelthen intet værre end at komme hjem med en trailer, som man ikke kan bruge til formålet.

Hvilke hjul skal traileren have?

Trailere har normalt hjul med 13” fælge på siden af traileren eller 10” hjul monteret under vognbunden. Du skal være opmærksom på. At trailere med store hjul har en lavere læssehøjde, da bunden her er bygget ned mellem hjulene. Trailere med små hjul under bunden har en større lasteflade, da bunden her går ud over hjulene. Du kan også få trailere med små hjul og to aksler for at give en øget lasteevne.

Hvordan skal traileren åbnes?
Trailere kan åbnes på flere forskellige måder. Den mest fleksible måde er at både for- og bagsmæk samt begge sider kan åbnes. Der findes dog også nogle trailere, der har en fast forsmæk og andre igen, der kun kan åbnes bagtil.

Bremser eller ej?

De mindste trailere har normalt ingen bremse, og det er heller ikke noget problem, da man her ofte ikke fragter alt for meget eller for tungt. Hvis man dog gerne vil fragte større læs, kan der være behov for at investere i en større trailer med bremser. En Toyota Yaris kan f.eks. trække en 550 kg trailer uden bremser, men hvis der er bremser på traileren, må den faktisk trække helt op til 1050 kg.

Skal du på jagt efter en erhvervstrailer? Tag et kig hos Sylvester A/S. De har et stort udvalg af kvalitetstrailere fra Variant.