Hvilket gulv har du rent faktisk behov for?

Når du står og kigger på nyt gulv, så er det let at lade sig friste af gulvenes udseende, men det er vigtigt, at du også overvejer, hvilket gulv du rent faktisk har behov for. Det er nemlig ikke alle gulve, der er lige velegnet til alle formål. Udvalget hos www.flottegulve.dk er stort, så her får du nogle tips du kan anvende, hvis du står og skal købe et nyt gulv.

Hvor skal gulvet lægges?

En af de vigtigste ting at se på er, hvor gulvet skal lægges. Skal gulvet eksempelvis anvendes til erhverv, så stiller det særlige krav til gulvets slidstyrke. Det gælder eksempelvis også i hjemmet hos en dagplejemor, hvor gulvet især i de rum, hvor børnene opholder sig, vil blive udsat for en del slid.

I en privatbolig vil gulvene også blive mere slidt i de rum, hvor vi opholder os meget. I rum som køkkenet, bryggerset og gangen vil det være en god ide, at vælge et gulv, der kan tåle at blive vådt også hvis der ikke bliver tørret op med det samme.

For badeværelset er der en række lovkrav, der skal opfyldes, så her vil de fleste gulve ikke være egnede.

Hvem bor i hjemmet?

Skal gulvet lægges i en privat bolig er det vigtigt at overveje, hvem der bor i boligen. Børn og kæledyr betyder ekstra slid og større risiko for at der spildes eller trækkes snavs med ind ude fra.

Ligeledes betyder det også noget, hvorvidt en af beboerne holder af at gøre rent eller om beboerne har en travl hverdag, hvor der ikke er tid til hyppig rengøring og gulvpleje.

Et olieret trægulv er f.eks. meget smukt, men kun så længe det får den nødvendige pleje. Et klinke-, vinyl- eller laminatgulv kræver derimod ikke den store pleje.

Det rette gulv!

Når du har fået et overblik over hvilke gulvtyper, der opfylder dine krav og behov, så kan du kigge på udvalget af gulve i de relevante kategorier og vælger det gulv, der passer til din stil og smag.