Hvem arver din formue efter dig?

Hvis du uheldigvis skulle gå bort i morgen, ved du så, hvem der arver din formue efter dig? Det afhænger meget af din livssituation, hvem der arver. Det kan derfor være lidt svært at finde rundt i.

Vi har samlet information om, hvem der arver efter dig. På den måde kan du blive klogere på, hvad der sker, når du går bort.

Hvis du ikke har skrevet testamente

Et testamente kan angive, hvem der skal arve efter dig. Har du ikke skrevet et testamente, gælder den almindelige arvelov. Det betyder, at der er faste regler om, hvem der skal arve efter dig, hvis du skulle gå bort.

Hvis du er gift, men ikke har nogen børn, vil din mand eller kone arve det hele. Hvis du både er gift og har børn, er det både ægtefælle og børn, der arver.

Dine og din ægtefælles værdier vil ofte være lagt sammen. Af denne total vil din ægtefælle først modtage halvdelen, da det jo egentlig stadig er vedkommendes. Den anden halvdel vil være din, som nu efterfølgende skal deles mellem din ægtefælde og dine børn.

Din ægtefælde vil få 50 procent af din halvdel, hvorefter børnene ligeligt skal dele de resterende 50 procent af din halvdel af formuen. Er der to børn, vil de derfor hver få 25 procent af din formue.

Er du ikke længere gift, vil det være dine børn, der arver det hele efter dig.

Hvis du har skrevet testamente

Hvis du har skrevet et testamente, kan du helt selv bestemme, hvem der skal arve efter dig. Det kan for eksempel være, at du vil tilgodese nogen, som ikke nødvendigvis er en genetisk del af din familie. Det kan for eksempel være, hvis du har en sammenbragt familie, hvor du har papbørn.

Hvis du ønsker, at dine papbørn skal arve efter dig på lige fod med dine egne børn, skal det skrives i et testamente. Det er der derfor mange familier, der vælger at gøre. Et testamente kan derfor være en rigtig god løsning i mange familier.

Vil du selv bestemme, hvem der skal arve efter dig, skal du have skrevet et testamente. For at sikre dig, at det bliver udarbejdet korrekt, er det en fordel at benytte en advokat. Du kan blandt andet finde en her.

Vi har nu givet dig et indblik i, hvem der arver efter dig i forskellige situationer. Ønsker du ikke at ændre på arvefordelingen i forhold til arveloven, behøver du ikke at foretage dig noget. Ønsker du at ændre eller tilføje noget, er et testamente nødvendigt.