Energirigtig renovering er en langsigtet investering

Står du overfor en renovering af din bolig? Så kan det være en idé at vælge de energirigtige løsninger. Der er umiddelbart tale om nogle dyrere alternativer, men de fleste køb vil kunne betale sig over tid. Neden for kan du læse mere om fordelene, hvordan du kommer i gang og hvorfor det er det rigtige at gøre.

Dyre løsninger – langsigtet investering

Når man renoverer bolig, er der typisk tale om at man afsætter og bruger rigtig mange penge. Til en gennemgribende renovering vil de fleste også skulle låne penge til at finansiere renoveringen. Når du alligevel bruger og låner rigtig mange penge, er det værd at overveje at låne lidt ekstra og på sigt få meget ud af det. Det vil fx typisk være noget dyrere at isolere ekstra, at få de mest energirigtige vinduer, at omlægge til solceller m.m. Men sandheden er, at disse løsninger på sigt vil kunne betale sig selv hjem i sparede omkostninger i modsætning til hvis du ikke valgte de energirigtige løsninger. I eksemplernes tilfælde vi man fx hurtigt kunne mærke på varmeregningen, at der er isoleret godt og at vinduerne holder tæt. Ligeledes vil solceller også give dig en stor besvarelse.

Søg råd og vejledning hos professionelle

Inden du skal renovere, kan det være en god idé at rådføre dig med en byggesagkyndig. Disse kan fortælle dig om alt lige fra, hvilken spraylim du skal anvende og til hvilke energirigtige løsninger, der er optimale og relevante for din bolig og renovering. Foruden spraylim vil de også kunne komme med råd til andre gode materialer og fremgangsmåder.

Godt for pengepungen og for samvittigheden

Energioptimering er ikke kun en god løsning af økonomiske årsager. Det er også godt for din samvittighed, da du herved er med til at skåne miljøet. Du kan læse mere hos Temo.