Vil du gerne låne penge som studerende?

Som studerende på SU, kan du ofte få brug for ekstra penge – særligt omkring semesterstart, hvor der skal købes nye bøger, eller hvis bærbaren brænder sammen. Det er dog langt fra gratis at låne penge, og du bør derfor også begrænse dine lån, imens du er studerende. Det kan nemlig have negative konsekvenser for din økonomi, hvis du optager for mange dyre lån. Men som studerende har du heldigvis mulighed for at gøre brug af en række forskellige studierabatter, som gør det hele lidt billigere for dig i hverdagen.

Spar op og undgå at låne penge

Det er efterhånden ikke mange steder, hvor du kan få en bankkonto med en positiv rente, for de fleste banker har efterhånden fjernet renten og har sågar indført negative renter på de helt store opsparinger. Dog er der oftest masser af gode tilbud at hente for studerende, for flere banker tilbyder nemlig opsparingskonti, hvor du kan få en ret god rente (op mod 5%) på de første 50.000 kroner. Og med 50.000 kroner sparet op, så er der næppe grund til at gå ud og låne penge til forbrug.

SU-lånet er det bedste for dig på SU

Der er ikke nogen tvivl om, at det bedste lån du kan få som studerende, er SU-lånet. Først og fremmest har det en meget lav rente, hvor rentesatsen under studietiden er 4 % og efter endt studietid 1 %. Ligeledes skal du faktisk først begynde at afdrage dit lån efter endt studie. Og hvis du ikke har luft nok i økonomien til at afdrage dit SU-lån, så kan du faktisk også selv administrere, hvornår du vil begynde at afdrage dit lån. Du skal dog være opmærksom på, at lånet kun bliver dyrere, hvis du venter med at afdrage på dit lån. Alt i alt, så får du ikke bedre lånevilkår på lånemarkedet.

Hvis du har behov for flere penge

Selvom bankerne kan tilbyde nogle renter på deres opsparingskonti til studerende, og selvom SU-lånet har en meget attraktiv rente, så kan du stå i situationer, hvor du har brug for flere penge. Det kan for eksempel være, hvis du har brug for et lån akut, hvor SU-lånet ikke er tilstrækkeligt, eller hvis du ikke har pengene fra en opsparing.

Hos KreditNU kan du søge om et billigt alternativt til studielånet, også selvom du ikke er studerende. KreditNU tilbyder nemlig lån fra 4.000 til 25.000 kroner uden månedlige renter. Dermed har du mulighed for at dække eventuelle akutte behov, eller hvis du blot har brug for et større lån, end SU-lånet kan tilbyde.