Vær opmærksom på dette i forhold til beskatning af airbnb

Hvis du skal udleje din bolig, herunder en helårsbolig eller et sommerhus, så er det vigtigt, at du er opmærksom på flere ting. Uanset om du udlejer gennem et udlejningsbureau herunder det kendte Airbnb, eller selv står for udlejningen, så er dette super relevant. Start med at foretage en grundig søgning.

Dette skal du gøre

Mange turister er begyndt at besøge Danmark igen efter COVID19. Derfor er danskerne begyndt at udleje deres boliger gennem Airbnb. Der er flere form for skattegler, som man skal være opmærksom på, ellers kan det nemlig ende helt galt. Man kan derfor gå ind og undersøge AirBnB-regnskab og eventuelt få noget økonomisk rådgivning, der kan hjælpe en på rette vej.

Alle er berettiget til at tjene et vist beløb skattefrit, men skal betale skat af enhver indkomst, der overstiger et bestemt antal. Airbnb-indtjening er ikke fritaget. De lægges til din samlede skattepligtige indkomst, og det hele beskattes samlet.

For dem, der lejer meget ud, eller som har en bolig, der kan lejes ud til en særlig høj dagstakst, kan det hurtigt komme på tale, at der skal betales både skat og moms af indtægterne, som også omfatter betaling for forbrug.

Rens dit hjem

Gæster på Airbnb vil holde værter til de samme høje standarder for renlighed som hoteller med fuld service. At opfylde disse krav kan være vanskelige, fordi du ikke har adgang til de samme fuldtidsansatte husholdningspersonaler, som hoteller gør.

Værter kan dog hente et professionelt Airbnb rengøringsfirma til at skrubbe deres lejeboliger fra top til bund mellem gæstereservationer. Dit Airbnb-rengøringsteam eller dig selv bør tage sig af en række tjenester, herunder sengene, rengøring af opvask, fejning af gulve, støvsugning af tæpper, rengøring af toiletter, badekar og brusere. Husk at tage skraldet ud og tørre bordplader af, dørhåndtag og lyskontakter. Husk at gøre alt grundigt, så gæsterne er tilfredse.