Sådan får du styr på økonomien

Der er mange, der kan have svært ved at få deres økonomi til at hænge sammen, og derfor vælger de løsninger, der er knap så gode for at få råd til selv de mest basale tig i hverdagen. Her er der for eksempel tale om at låne penge med Mikonomi.dk. Det er en metode, der kan give dig penge på kontoen hurtigt og let, men fremover er den ikke holdbar – den er nemlig dyr. Blandt andet når det kommer til den årlige omsætning i procent. Derfor bør du i stedet gøre noget andet for at få styr på økonomien.

Skær ned og skær fra

Du bør for eksempel starte med at tage et kig på dine udgifter og finde ud af, om der er nogle steder, hvor det er muligt for dig at skære ned eller skære helt fra. Det er for eksempel ofte muligt at finde billigere alternativer til forsikringer og internetudbydere, og det kan betyde en betydelig besparelse for dig hver måned. Og måske har du også abonnementer til fitness og streamingtjenester, og det er nogle penge, du kan skære helt fra – for har du virkelig behov for sådanne goder i din trængte hverdag?

Øg dine indtægter

Derudover bør du tage et kig på dine indtægter. Det kan nemlig være, at du kan øge dem. Se om det er muligt for dig at få en lønforhøjelse på dit job, eller bliv bedre til at tage de vagter, der giver en højere udbetaling. Det kan for eksempel være om aftenen eller i weekenderne. Det kan også være, at et supplerende job kan være din løsning eller også at gå all in og skifte job til et sted, hvor du får en altid højere udbetaling hver måned. Mangler du akut penge, kan du også sælge nogle af dine ting – det er bedre end lån.