Undgå at springe dit budget når du laver ny have

Drømmer du om at give din have helt ny liv, men vil du samtidig gerne undgå at springe dit budget helt? Det er ikke nødvendigt at bruge en masse penge, når du gerne vil opfriske din have. Der skal nemlig ofte ikke ret meget til, før din have får et helt nyt udtryk.

Her får du tips til, hvordan du giver din have nyt liv på budget.

Lav alting selv så vidt muligt

Når du skal lave en ny have og samtidig forsøge at spare penge, er det helt sikkert en fordel, hvis du laver så meget som muligt selv. En anlægsgartner kan være en stor hjælp, hvis du skal i gang med nogle lidt større projekter, men det er også en dyr post. Derfor skal du ikke være bange for selv at kaste dig ud i nye projekter. Det er lige meget, om det er at bygge en terrasse eller at plante nogle træer. Du kommer rigtig langt ved bare at prøve dig frem.

Hvis du støder på nogle projekter, som du ikke kan klare alene, kan du altid forhøre dig blandt venner og familie, om der er nogle, der kan give en hjælpende hånd i stedet for at hyre nogle professionelle.

Sammenlign priser på materialer

Når du kaster dig ud i et nyt haveprojekt, kræver det som regel en række forskellige materialer. Hvis det er noget, du ikke ved en masse om eller ikke har købt før, er du ofte tilbøjelig til bare at købe det første og bedste. Det er dog ikke altid en god idé. I hvert fald ikke hvis du forsøger at spare penge.

Du gør dig nogle langt bedre køb, hvis du husker at sammenligne priser, før du køber noget. Hvis du leder efter materialer online, er det rigtig nemt at sammenligne priser ved at hoppe fra webshop til webshop. På den måde finder du hurtigt de bedste tilbud.

Det kræver lidt ekstra tid at lede efter gode tilbud, men i sidste ende kan du spare rigtig mange penge på det gøre det ekstra stykke arbejde. Hvis du f.eks. leder efter fliser til en ny terrasse, så kan du med et par enkelte søgninger finde frem til alverdens forskellige fliser.

Gør brug af genbrugsmaterialer

Der er ingen tvivl om, at genbrug altid er billigere end at købe nyt. Når det kommer til din have og haveprojekter, kan du også komme rigtig langt med genbrugsmaterialer. Der er rigtig meget, som du kan købe brugt til din have. Selvom noget er brugt, behøver det ikke nødvendigvis at være dårligere end noget nyt.

Står du f.eks. og skal bygge et træskur, kan du undersøge, om du kan finde brugt træ nogle steder. Du får som regel også et meget mere unikt produkt, når du bruger brugte materialer. Du kan også pynte din have med brugte havemøbler eller plante blomster i krukker, der er brugte. Hvis du tager på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker, kan du gøre dig nogle rigtig gode køb.