Spar penge i hverdagen med en madplan

Det er en god idé at udarbejde en madplan, hvis du gerne vil spare penge i hverdagen. Med en madplan er det muligt at tilpasse dine måltider, så de består af de samme ingredienser, så du både sparer penge, men også er med til at bekæmpe madspil. Du slår derfor to fluer med ét smæk, men faktisk er der flere fordele ved at udarbejde en madplan.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du udarbejder en madplan, som sikrer, at du sparer penge på mad, samtidig med at du kommer til at leve sundere. Det er slet ikke så vanskeligt, som det måske lyder, og der er derfor god grund til at gå i gang med en madplan. Bliv klogere på, hvordan du griber opgaven an, herunder.

Lav en madplan til én uge ad gangen

Generelt set er det en god idé at lave en madplan for én uge ad gangen. Det giver dig mulighed for at sætte dine indkøb i system, så du skal handle mindre ind og samtidig handle færre råvarer. Du skal sørge for, at de retter, din madplan består af, indeholder flere af de samme ingredienser. Det er med til at reducere madspild, og så er det bare billigere, når du handler ind til en hel uge ad gangen.

Du kan eksempelvis lave spaghetti bolognese om mandagen, lasagne om tirsdagen, tortillas om onsdagen og chili con carne om torsdagen. Det er allesammen retter, som indeholder mange af de samme ingredienser, hvilket betyder, at du skal have færre penge op ad lommen, når du skal handle ind – og så smager retterne alligevel fortrinligt, så du skal ikke gå på kompromis.

Sæt dine indkøb i system

Som nævnt, får du mulighed for at systematisere dine indkøb, når du har en madplan, som du kan gå efter. Det giver dig en fordel, når du skal handle ind, fordi du ikke behøver at handle ind lige så ofte. Samtidig er det praktiske, fordi du ikke kommer til at putte ting i indkøbskurven, som du i princippet ikke har behov for – og så kommer du til at spare mange penge.

Du bliver desuden også sundere, når du handler ind færre gange om ugen. Det er ingen hemmelighed, at impulskøbene ofte ikke er de sundeste, og du vil derfor have nemmere ved at undgå de produkter, som i princippet ikke bidrager til at opretholde en sund og fornuftig livsstil for dig og din familie.