Sådan kan du spare penge som børnefamilie

Når man har børn, kan der være mange ting at se til, og man har som regel også mange udgifter. Der skal købes nyt tøj, skoletasker, institutionspladser og meget andet, og det kan hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Har du et ønske om at spare nogle penge til eksempelvis en opsparing, så kan du her blive meget klogere på, hvordan du som børnefamilie kan spare penge.

Billige løsninger er ikke nødvendigvis dårligere

Der findes både billige og dyre løsninger på mange ting, og ofte kan man have en tendens til at investere flere penge, fordi man håber på at få mere for dem. Det er dog ikke altid sådan, tingene forholder sig, og derfor er det altid en god idé at undersøge forskellige løsninger og muligheder, inden I investerer.

Investér på sigt og spar penge

Selvom de billige investeringer ofte kan være ligeså gode som de dyrere, så kan det være, at man på sigt kan komme ud i problemer. Har I pengene, kan det være en fordel at investere dyrere og derved spare penge på sigt, da dyrere løsninger ofte er mere holdbare. Dette er naturligvis også værd at undersøge, inden I beslutter jer – læs eksempelvis om holdbare materialer her.

Stop med at købe nyt og start med at handle brugt

Du kender det sikkert. Dit barn kommer hjem fra skole og har grønne knæ af græs, og bukserne ryger i skraldespanden, og der skal købes et nyt par. I stedet for at købe fra ny bør du forsøge at finde et par brugt. På den måde støtter du mere op omkring bæredygtighed, og du sparer penge. Det er en win-win.

Når der skal købes mad, er det en fordel at handle stort ind ad gangen

Hvis I har en tendens til at handle ind flere gange om ugen, vil I stensikkert også opleve, at der er mange penge, der ryger på mad. Det kan undgås, hvis I begynder at lave madplaner og sørger for kun at handle ind 1-2 gange om ugen. Når I handler stort ind, undgår I impulskøb og lignende, og der er samtidigt mad til hele familien – både til aften og til madpakkerne.

Brug cyklerne mere og kør mindre i bil

Når hverdagen er travl, er det nemmere at hoppe ind i bilen og køre børnene til børnehave og skole for dernæst at køre på arbejde. Ønsker I at spare penge, kan I med fordel benytte jer mere af cyklerne i stedet. På den måde får I også mere tid sammen, I får motioneret, og I sparer penge. Det er ligesom genbrug også en stor win-win.

Sælg ud

Børnene vokser hurtigt, og de vil derfor hurtigt vokse ud af tøj og vokse væk fra legetøj. Når børnene ikke bruger tingene mere, kan det være en stor fordel at sælge ud af det. Dermed støtter I op om genbrug, og I lader andre mennesker handle til billigere penge. Når I sælger ud, er der plads til nyt.