Sådan skaber du det bedste indeklima og sparer penge imens

Dette er sponsoreret indhold

Et godt indeklima er utrolig vigtigt, uanset om du bor i en ældre eller nyere hus. Indeklimaet er nemlig en af de ting, der er med til at sikre, at du har det godt i dit hjem. Er du i tvivl om, hvordan du skaber et hjem med et godt indeklima? Så kan det med fordel læse videre her i artiklen. Her vil du nemlig blive præsenteret for en række tips, der kan hjælp dig til det gode indeklima.

Tænd op for varmen

I rigtig mange, særligt ældre, hjem, dannes der kondens på vinduerne i løbet af natten, og det kan være svært at slippe af med igen. Særligt bliver det svært at slippe af med, fordi mange tror, at det kommer sig af, at man har varmen tændt, og derfor slukker de. Det er dog slet ikke sådan, at det hænger sammen. I virkeligheden er det utrolig vigtigt, at du tænder op for varmen, når det bliver koldere udenfor. Varmen er med til at holde fugt og kulde ude, og det hjælper derfor ikke kun på kondensen i vindueskarmen, men også mod fugt i dårligt isolerede vægge. 

Vil du gerne spare penge samtidig med et godt indeklima, er det en god ide at få installeret vinduer og isolation, der ikke lader kulden komme ind. Er dit hjem godt isoleret, vil varmen ikke kunne slippe ud, og på den måde ender du ikke med at fyre for fuglene. 

Vil du vide mere om varmen i dit hjem, kan du besøge danskvarmeservice.dk. De kan svare dig på alle spørgsmål, du måtte have, og tilmed hjælpe dig med en ny varmeløsning, hvis behovet er der.

Luft jævnligt ud

Selvom du skal tænde for varmen og sørge for, at dit hjem er godt isoleret, er det mindst lige så vigtigt, at du får frisk luft ind i hjemmet. Særligt i de hjem der er godt isoleret, er det vigtigt, at du lufter ud, da der kun slipper meget lidt til ingen frisk luft ind i hjemmet. Derfor er det en god tommelfingerregel at lufte ud i ti minutter to gange om dagen årstid. Sørg for at åbne mere end bare et vindue, så der kan komme godt med gennemtræk. Det hjælper ikke meget på indeklimaet, hvis du bare åbner et enkelt vindue på klem. Der er brug for, at det hele bliver blæst godt igennem. Husk at slukke radiatoren, når du lufter ud, så du ikke ender med at kaste penge ud ad vinduet.

Tør aldrig tøjet i hjemmet

Et tredje og sidste tip lyder på, at du aldrig må tørre tøj i hjemmet. Grunden til dette er, at det indeholder utrolig meget fugt, og det usundt for indeklimaet og dine vægge. Tørrer du tøjet ofte i hjemmet, kan du risikere, at der danner sig skimmelsvamp. Hæng det derfor udenfor, eller i et tørrerum, der er beregnet til at tørre tøj i. Hænger du det alligevel indenfor, så hæng det ikke i stue eller soveværelse, hvor du opholder dig meget. Sæt det i stedet på badeværelset, hvis du har ventilation her. Tørrer du tøjet rigtigt, sparer du dig selv for en fugtskade og hermed, at du skal betale for at få det fikset.