Rygning er dyrere end nogensinde

Rygning er en virkelig dyr vane. Det kan nemlig løbe op i mange penge i løbet af et år. Det er noget, der kan tære på dit budget. Derudover kan det få konsekvenser senere hen både for dit helbred, men også for din økonomi.

I dette indlæg fortæller vi om, hvorfor rygning ikke kun er en dårlig vane for helbredet. VI gør dig klogere på, hvordan det kan påvirke din økonomi.

Små penge i hverdagen, der hurtigt kan løbe op

Hvis du ryger en pakke cigaretter hver dag, køber du sikkert en pakke fra dag til dag. Det er hurtigt lige at holde ind ved den lokale tank, hvor du kan få dagens forsyninger.

Du står ved kassen og beder om en pakke af dit favoritmærke. Ekspedienten bipper den ind og beder om 40 kroner. Det bliver bare på dankortet som sædvanligt. 40 kroner fra eller til – det betyder vel ikke så meget.

Selvom det virker som et lille beløb, når du står og betaler på tanken, kan det hurtigt løbe op. Gør du det hver dag, vil du hurtigt bruge rigtig meget af din indtægt bare på cigaretter. Bare på en måned løber det op i 1.200 kroner, der i bund og grund går op i røg.

På et år ender du med at betale 14.400 kroner for cigaretter. Ryger du i flere år, kan du sikkert regne ud, at det tal kun bliver større. En masse små beløb på cigaretter kan derfor hurtigt løbe op til en god sjat penge, som du aldrig får igen.

Derudover har priserne på cigaretter det med at stige. Det bliver derfor kun dyrere og dyrere at ryge.

På lang sigt kan det påvirke dine drømme

Når du vælger at ryge, vil der være penge fra dit budget, der i bund og grund går op i røg. Du får som sådan ikke noget for dem. Pengene vil blive ved med at rulle ud af din konto måned efter måned, hvis du bliver ved med at ryge.

De penge kunne du have brugt på noget andet. Det kan være lidt voldsomt at tænke på, men tænk på, hvad du kunne have fået? Hvis du begynder at regne sammen, hvor mange år du har røget, vil du sikkert blive overrasket. Du kunne måske have købt en bil eller lignende nu.

Som ung er det måske ikke noget, man tænker så meget over. Det er dog noget, der kan påvirke fremtidsdrømmene. Det kan betyde, at du ikke har været i stand til at spare op til en udbetaling på et hus. Det kan være en ærgerlig situation at stå i, når du pludselig har brug for pengene.

Mange tænker ikke over, at der kan være alternativer til tobak. Det kan for eksempel være e-cigaretter. De koster selvfølgelig også penge, men der er en del at spare sammenlignet med tobak. Det bedste alternativ er selvfølgelig at lade helt være.

På den måde har du nemlig det råderum, der kan gøre forskellen for, om du kan spare op til dine drømme. Rygning kan derfor være skadeligt på flere aspekter. Det er både dit helbred og din økonomi, der bliver påvirket.