Ønsker du en billigere ferie? Så tag på tur med offentlig transport

Ferier kan ofte være en dyr fornøjelse, og det kan godt virke afskrækkende på mange. Men det behøver faktisk ikke at være sådan. Du skal blot overveje nogle andre muligheder, end dem der er mest brugt.

En oplagt mulighed for at tage på en billigere ferie er nemlig ved at benytte offentlig transport. Her slipper du med en langt billigere regning, end hvis du for eksempel skulle flyve på ferie. Samtidig har det også den bonus, at det er bedre for miljøet.

Blandt de offentlige transportmidler er busser og tog de mest populære. Det er midler, der gør, at du kan komme rigtig langt omkring, da der specielt i Europa findes rigtig gode forbindelser.

Tag syd på eller bliv i Danmark

Selvom du vælger at benytte offentlig transport, har du stadig rig mulighed for at tage syd på, hvis det er det, du har lyst til i din ferie. Du kan for eksempel vælge tage toget til Paris, hvor du kan komme til at nyde den franske kultur.

Her kan du enten vælge at benytte metroen til at bevæge dig rundt i Paris eller tage et tog videre ud i landet. De penge du har sparet på transporten, kan du så vælge at bruge på andre oplevelser eller blot gemme.

Virker det lidt for overvældende at rejse så langt væk med tog og bus, kan du også sagtens vælge at blive i Danmark. Her er også mange fine steder, du kan opleve. Det gælder både, hvis du er til storbyferie eller en stille ferie på landet.

Uanset hvor du vælger at rejse hen, bliver du hjulpet godt på vej undervejs. Overalt på stationerne vil du nemlig støde på store informationsskærme, som fortæller dig, hvornår de forskellige tog afgår fra stationen, og hvorhen de går.

Skærme som er bygget til at være effektive og give dig den hjælp, du har brug for. Derfor er mange bygget i det stærke materielle polycarbonat, så de kan holde til næsten alt uden at gå i stykker.

Eller kan du ikke beslutte dig? Så tag på rundtur

Kan du ikke helt beslutte dig for, hvor du gerne vil hen på ferie? Så er der en anden rigtig god mulighed. Du kan nemlig tage på rundtur.

Du kan vælge at tage en rygsæk på eller en taske uden armen og rejse med toget fra by til by, så du kan få set så meget som muligt på din ferie. Det kan være, du gerne vil til både Paris, Amsterdam og Brügge. Så kan du bare vælge at besøge dem alle fremfor at skulle vælge en.

Eller du kan vælge at besøge endnu flere steder.

Det fede ved denne rejsetype er også, at du får mulighed for at møde helt utroligt mange mennesker. Både ombord på togene og i de forskellige byer. Derfor kommer du heller ikke til at være alene, selvom du måske ikke tager afsted med andre men blot er på eventyr selv.