Læg et budget og få pengene til at række

Vi kender nok alle sammen til følelsen af, at pengene ikke altid rækker hele måneden ud. Man oplever herved en følelse af magtesløshed og irritation over ikke at have disponeret ordentligt over sine midler.

Den bedste måde at komme dette til livs vil være at få oprettet en budgetkonto, der hjælper dig med at holde styr på, hvad der skal betales hver måned og sørge for, at penge er der. På denne måde opstår der ingen pludselige overraskelser i budgettet. Som supplement hertil er det også en god idé at lave madplaner hver uge, så madbudgettet ikke overskrides. Skulle uheldet alligevel være ude, kan du nedenfor også læse, hvordan du billigst og bedst skaffer hurtig kapital.

Budgetkonto er vejen frem

Når du skal regne ud, hvor mange penge du hver måned skal sætte ind på sin budgetkonto, skal du tage alle de omkostninger, du har for et helt år og dividere med 12. Herved får du det månedlige beløb, du skal sætte ind. På denne måde kan der være små regninger én måned, og store den næste – uanset hvad vil pengene til regningerne være der. Blot du overholder budgettet, og ikke hæver fra kontoen løbende.

Lav madplaner hver uge

For at overholde dit madbudget bør du og din husstand udarbejde madplaner. Dette er en god måde at undgå impulskøb og kun købe ind til det, du skal bruge af nødvendige fødevarer. Sæt jer sammen som familie fx hver søndag og beslut jer for, hvad der skal være på menuen hele ugen og køb ind ud fra dette.

Lån penge af familie hvis behovet opstår

Skulle behovet for ekstra kapital alligevel være nødvendigt, vil det smarteste være at låne fra familie, som du kan læse om i denne artikel. Her vil du typisk ikke skulle betale renter, og de er ofte også large med løbetid på lånet. Hold alligevel beløbet til et minimum, da det aldrig er rart at skulle bede om lån, og da det også skal være realistisk at betale tilbage inden for kort tid. Ofte er det blot nemmere og billigere end at gå til en låneudbyder, hvor du måske alligevel får afslag.