Hvordan finder man ting billigst?

Vi lever i en informationstid og derfor går vi ofte på jagt på nettet efter de bedste priser. Det er der mange, som har fundet ud af og bruger det til at spinne guld på.

Prissammenligningstjenester

Det er netop vores adfærd og søgen efter gode priser, som har skabt rigtig mange forskellige prissammenligningstjenester. En af dem, som folk er rigtig glade for at bruge og som de stoler ret blindt på er Pricerunner.

Hvad mange ikke ved er, at Pricerunner er affiliatesites på samme vilkår som fx www.hvadkoster.dk og www.hometrainer.dk.

Hvad er affiliate?

Affiliate handler om, at ejeren af en hjemmeside tjener penge på at skabe trafik til andre. Hvis man fx finder et produkt hos Pricerunner og klikker på det, så bliver man sendt videre til (typisk) en webshop. Hvis du som bruger køber noget i shoppen, så får Pricerunner en provision.
På sider som hvadkoster.dk og hometrainer.dk er siderne lidt mere informative og har typisk nogle gode råd med ind over produkterne. I sidste ende handler det dog om det samme. Hvis man finder produkter på siderne og klikker videre via links og reklamer, så gives der provision til ejeren af hjemmesiden.

Hvad får jeg som forbruger ud af det

For at kunne tjene penge på sådanne hjemmesider, så skal indehaveren tilføje noget værdi til kunden. Typisk vil sådanne sider handle om rådgivning til at finde produkterne billigere eller være guides til, hvordan man vælger det rigtige produkt. Beskrivelser af produkter i en enkelt webshop kan godt være farvet af, at man kun skriver om de positive ting og om det, som man selv har. På private sites har ejeren typisk aftaler med flere lignede shops og derfor kan de bedre sammenligne fordele og ulemper og være mere kritiske overfor ting, som måske bliver skjult lidt hos forhandlerne.

Er der også ulemper?

Ligesom en webshopejer kan være farvet af sine produkter, så skal man huske, at ejeren af en side vil også gerne tjene penge og derfor er de ikke neutrale i deres holdninger.

På sider som www.pricerunner.dk og andre sammenligningstjenester skal man huske, at de viser kun de shops, som er villige til at give provision ved salg. Så hvis man fx har 5 shops, som sælger løbesko og det kun er de 4, som vil betale for at være med, så finder du ikke sko fra den sidste butik i udvalget – heller ikke selvom det måske er dem, som har de billigste priser.

Det gælder ikke kun for affiliate

Det gælder også for fx Google, hvor man dels betaler sig for at ligge i toppen med tekstannoncer. Men også de nye såkaldte shoppingannoncer (dem med billede og pris i toppen) fungerer efter samme system. Hvis man vil have en plads, så skal der penge op af lommen.

Så hvis du vil have den billigste pris, så kan det være ganske udmærket at starte ud på de forskellige prissammenligningstjenester – men husk, at det er dig, som i sidste ende kommer til at betale for markedsføringen, så hvis du ikke forsøger at finde de hjemmesider, som ikke betaler for at være synlige, så kan du ikke være sikker på, at du får den billigste pris.