Gode råd til at spare og holde husværdien

Det er en fornøjelse at have sin egen bolig, men det kan også være dyrt at være husejer. Derfor giver det god mening at værne om sin investering i huset, såvel som at tænke over nyttige sparetråd, der gør dagligdagen en smule billigere.

Vi bringer her et par pointer, som du kan overveje, hvis du vil holde din investering attraktiv og spare penge i hverdagen.

Energi og Isolering

Hvis du ved, du på et tidspunkt skal sælge dit hus, er det bestem værd at tænke over energi og isolering.

Energien er vigtig, da det kan være en dyr månedlig udgift, hvis man køber et hus i en lavere energiklasse. Der er store udgifter forbundet med f.eks. fossile opvarmningsmetoder kontra et hus, der er installeret med solvarme, jordvarme eller tilsvarende.

Tænk derfor over, om ikke du burde udstyre huset med en grønnere opvarmning, hvilket ikke bare vil spare dig penge, men også beskytte miljøet bedre.

Husk desuden at kontrollere, om huset har den rette mængde isolering, så der ikke siver varme ud af boligen.

Gør der det, skal du bruge flere ressourcer på at opvarme det, og det kan koste penge – særligt hvis din opvarmningsmetode er gammel og dyr.

Hold salgsværdien

Løbende investeringer på huset er med til at holde salgsvurderingen oppe. Tænk derfor over, om huset er pænt i malingen, om døre og vinduer tager sig pænt ud, om taget er flot – og igen om energirammen er ordentlig.

Særligt døre, vinduer og tag er noget, en potentiel køber vil lægge mærke til. Det kan derfor være værd at overveje, om ikke nyt tag pris samt prisen for vinduer og døre er investeringen værd, da det ikke bare sikre en boligforskønnelse, som du kan nyde, men også holder huset attraktivt for potentielle købere.

Praktisk Indretning’

Praktisk indretning gør ikke bare hverdagen i boligen bedre og nemmere, men er igen med til at gøre huset attraktivt.

Hvordan det? Jo, når sælger sit hus, holder man åbent hus for købere. Her kan de potentielle købere komme ind og se boligen, så de kan danne sig et indtryk af livet der.

I den forbindelse er det vigtigt, at du ’skilter’ flot. Det vil sige, at huset skal tage sig flot ud, så køber forelsker sig i huset.

Sørg derfor ikke bare for, at det er rent og velholdt, men også at inventaret tager sig flot ud. Sørg for, der er elementer, der skaber organisk liv som f.eks. planter og blomster samt inventar i organiske materialer som træ. F.eks. et stort og smukt bord. Find dit perfekte plankebord her.

Planter og møbler af denne type er med til at signalere liv, og det er noget, som en køber kan forholde sig til.

Det sidste råd her skal mest ses i forbindelse med salg, mens billig energi, isolering og bevaring af husets værdi er med til at sikre dig flere penge, mens du lever i boligen.