Fordele & ulemper ved at anvende billige tonere til lave priser

At anvende billige tonere til lave priser i sin laserprinter, som alternativ til originale lasertoner fremstillet af printerproducenterne, fører mange fordele med sig.

Og vi vil til en start lige slå fast, at hvad der reelt menes med ’billige tonere’ er kompatible tonere, i daglig tale også kaldet uoriginale lasertonere, som fremstilles af tredjepartsproducenter uafhængige af de store printervirksomheder.

Benytter man billige tonere i sin laserprinter, kan man dog i nogle enkelte tilfælde også komme ud for, at ulemper kan være forbundet med anvendelsen af disse.

Ønsker du at blive en smule klogere på, hvad de reelle fordele og ulemper er ved at anvende billige tonere i din printer, så læs med herunder.

Lave priser

At kompatible lasertonere af mange også anses som værende synonyme med billige tonere skyldes, at de rent faktisk er billige til sammenligning med tilsvarende originale tonere.

Årsagen til de lavere priser skyldes først og fremmest, at kompatible lasertonere, som tidligere beskrevet, fremstilles af tredjepartsproducenter uafhængige af printervirksomhederne.

De uafhængige tredjepartsproducenter fremstiller ikke også printere, hvilket tilfældet er med HP, Canon, Epson og de andre kendte printerfirmaer. Af selvsamme årsag så kan tredjepartsproducenterne tilbyde sine kunder tonere til væsentligt lavere priser, eftersom de ikke har de samme udgifter forbundet med research og udvikling af printere.

Tredjepartsproducenterne har i øvrigt heller ikke konkurrencesituationen på printermarkedet at skulle forholde sig til; denne er typisk medvirkende til, at de reelle printervirksomheder må udbyde sine printere billigst muligt i kampen om at vinde markedsandele; printere er derfor sjældent den produktgruppe, som genererer sorte tal på bundlinjen for printerfirmaerne. Sidstnævnte leder os også til, hvorfor originale lasertonere, samt andre originale forbrugsstoffer til printere, er dyre; forbrugsstofferne er profitmotorerne, som der tages overpriser for, for at dække virksomhedernes omkostninger.

Du kan til eksempel bestille kompatible, billige tonere til lave priser af meget høj kvalitet hos den anerkendte, danske webshop Pixojet.dk, som har hele 40 års erfaring med indkøb og salg af kompatible forbrugsstoffer til laser- såvel som inkjet printere.

Fremragende udskriftskvalitet

Foruden at de er billigere end originale tonere, leverer kompatible lasertonere desuden en udskriftskvalitet meget lig dén opnået ved brug af original toner – hvis tonerne vel at mærke er fremstillet hos nøje udvalgte tredjepartsproducenter.

Webshoppen Pixojet er et glimrende eksempel på en forhandler, som samarbejder med nøje udvalgte tredjepartsproducenter, og som derfor også tilbyder billige lasertonere af kompromisløs kvalitet.

XL tonerkapacitet

Udvalgte kompatible lasertonere fås i XL udgaver med ekstra stor printkapacitet, som ikke produceres af printerproducenterne. Kombineret med lavere priser, så kan du med kompatible tonere som oftest udskrive mange flere sider til færre penge.

Tilgængelighed

Kompatible lasertonere er i dag blevet lettilgængelige, hvorfor du nemt vil kunne finde en forhandler, eksempelvis Pixojet.dk, som vil kunne forsyne dig med nye tonere, når en udskiftning er påkrævet.

Ulemper ved kompatible lasertonere

Fejlmeddelelser

De fleste printere er fabriksindstillede til at kunne genkende uoriginale forbrugsstoffer, hvorfor meddelelser såsom ’Uoriginal lasertoner installeret. Erstat med original lasertoner’ eller lign. kan forekomme, når du installerer en kompatibel lasertoner i din printer.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at en kompatibel lasertoner ikke virker.

Hos Pixojet kan du ved hjælp af virksomhedens frit tilgængelige problemløsningsguide vige udenom lignende fejlmeddelelser.

En fejlmeddelelse, som eksemplet ovenfor, har til formål at få forbrugere til kun at anvende dyre, originale forbrugsstoffer i printeren, så printerproducenterne kan tjene penge på disse.

Forringet udskriftskvalitet

Udskriftskvaliteten opnået med billige tonere kan variere alt efter producenten, der har fremstillet disse. Køb derfor altid billige, kompatible tonere hos en anerkendt og erfaren forhandler.

Manglende kompatible lasertonere til nye printermodeller

Køber du en ny laserprintermodel, kan du risikere, at der endnu ikke er produceret kompatible lasertonere til den pågældende printer, hvorfor du til en start vil skulle anvende dyre, originale tonere.