Sådan indretter du det perfekte mødelokale

I langt de fleste virksomheder er der i dag et stigende behov for mødelokaler – både til internt brug, men også til møder med f.eks. samarbejdspartnere og kunder. Et mødelokale er dog ikke bare et hvilket som helst lokale. Lokalet skal indrettes til formålet, og det betyder, at lokalet skal kunne bruges til alle de forskellige ting, der kan være behov for. Det kan f.eks. være online møder, præsentationer og meget mere. Vi kommer her med nogle tips og tricks til, hvordan du indretter det perfekte mødelokale til din virksomhed.

Tænk over behovene

Hvad har I egentlig tænkt jer at bruge mødelokalet til? Er det til det ugentlige strategimøde med medarbejderne? Eller er det til online møder med kunder eller samarbejdspartnere, som nok er tilfældet for mange virksomheder lige nu? Alt efter, hvad mødelokalet skal bruges til, så er der nogle behov, der skal dækkes. Det er disse behov, I skal klarlægge, inden I går i gang med indretningen. Når det er gjort, kan det være en god idé at alliere sig med en samarbejdspartner, som har helt styr på indretningen af sådanne lokale og komme med professionelle av-løsninger, som passer præcis til jeres behov. Vi kan her anbefale FMJ, som har været en pålidelig leverandør af AV-hjælpemidler siden 1969. Du kan læse mere om FMJ her: https://www.fmj.dk/.

Vælg de rette møbler

Selvom mødelokalet umiddelbart ikke er det sted i virksomheden, man bruger mest af sin tid, så er det altså ikke ligegyldigt, hvilke møbler, man vælger. Et mødelokale skal gerne være professionelt og overskueligt, men det skal samtidig have en rar og indbydende stemning. Der er altså noget, der taler for at vælge møbler med et lækkert design, der passer ind i virksomhedens stil – men samtidig er det også vigtigt at tænke komfort ind i billedet. Det kan nemlig godt påvirke koncentrationen og dermed effektiviteten negativt, når møblerne ikke er behagelige at sidde i.

Sørg for en god akustik

Uanset om lokalet skal benyttes til interne møder eller online møder, så er akustikken meget vigtig. Der må for alt i verden ikke være ekko i lokalet, og så skal der også gøres så meget som muligt for at lydisolere lokalet – især hvis mødelokalet skal bruges til personlige samtaler også. Det kan derfor være en god idé at investere i lydabsorbenter for at forbedre akustikken i lokalet.