Sådan får du det bedste ud af dine medarbejdere

Medarbejdere har stor betydning for en virksomheds succes – især når der er tale om små og mellemstore virksomheder. Det handler derfor her om at få det absolut bedste ud af de medarbejdere, du har, da det faktisk kan spare mange penge på bundlinjen. I denne artikel kommer vi med nogle tips og tricks til, hvordan du får det absolut bedste ud af dine folk.

Kortlæg medarbejdernes kompetencer

Det er faktisk de færreste virksomheder, der rent faktisk har et overblik over deres medarbejderes kompetencer, og det kan faktisk betyde, at man som virksomhedsejer går glip af nogle meget vigtige kompetencer. Mange virksomheder leder faktisk jævnligt uden for huset efter kompetencer, som de allerede har gående, og det er jo spild af tid. Det er derfor en god idé at sætte en lup på medarbejdernes kompetencer. Jo bedre du kender deres kompetencer, jo bedre kan du også udnytte deres potentiale – og jo større chance har du også for at holde på de ansatte, fordi du kan blive ved med at udfordre dem. Det siges faktisk, at man altid kan få 20 procent mere ud af sine medarbejdere – og det er jo helt sikkert værd at tage med.

Investér i efteruddannelse

I nogle tilfælde vil du få brug for nogle kompetencer, som du ikke allerede har, men det er ikke sikkert, at økonomien er til at ansætte nye folk. Her kan du med fordel få mest muligt ud af de ansatte, du allerede har ved at investere i efteruddannelse. Mange medarbejdere ønsker at udvide deres viden og forbedre deres kompetencer, så de vil helt sikkert se positivt på muligheden for efteruddannelse. Selvom efteruddannelse og kurser naturligvis i langt de fleste tilfælde koster penge, er det dog en god investering at give dine medarbejdere nye kompetencer – uanset om der er tale om et kommunikation kursus eller kurser i andre kompetencer, som kan være fordelagtige for din virksomhed.

Husk anerkendelse og ros

Vi som mennesker motiveres af forskellige ting, men anerkendelse og ros er noget, som vi alle sammen sætter pris på og som vi alle sammen bliver motiverede af. Det er derfor ekstremt vigtigt som chef at anerkende sine medarbejderes bedrift og rose gode resultater. Det skaber glæde blandt medarbejderne, og det skaber også gåpåmod og motivation til de næste opgaver.