Hvordan finder du det perfekte navnemærke?

Navnemærker er geniale. Men det kan indimellem være en jungle at finde de perfekte navnemærke til familiens yngste. Herunder bliver du guidet til at vælge det rigtige navnemærke til din families behov.

Hvordan skal tøjet vaskes?

Når du vælger Navnemærker er det vigtigt at overveje, hvordan du vasker det tøj, hvor navnemærket skal sidde i. Langt det meste tøj bliver vasket ved 30 eller 40 grader. Det er bedst for både tøjet og for miljøet.  Til tøj der bliver vasket ved lave temperaturer, kan du vælge næsten alle typer af navnemærker. De fleste navnemærker på markedet kan som udgangspunkt tåle maskinvask ved 30 og 40 grader. Det kan fx være Navnemærket, som er et klistermærke til tøj. Har du brug for at navnemærket kan tåle at du kogevasker tøjet igen og igen? Så bør du gå efter et noget mere holdbart navnemærke. Her er strygemærker et rigtigt godt bud Strygemærker fås i flere kvaliteter, så du skal være opmærksom på om tøjet som udgangspunkt bliver vasket ved 60 eller 90 grader.

Vil du kunne videresælge tøjet?

Når du sætter navn i familiens tøj, bør du forinden overveje om du vil kunne videresælge tøjet. Det er lidt ærgerligt at købe et stykke godt brugt tøj og så står der ”Naja” i nakken, når ens eget barn hedder Jens. Et rigtigt godt alternativ til den traditionelle tekstilpen er et navneklistermærke. Navneklistermærker er holdbare så længe, du ønsker at de sidder fast i tøjet. Når du ikke længere vil have klistermærket siddende er det nemt at fjerne igen uden synlige spor.

Vil du gerne sy eller stryge navnemærket i?

Mange moderne forældre vil helst slippe for at sy og stryge navn i børnenes tøj. Men kan du godt lide de klassiske navnemærker eller vil du bare gerne have en virkelig holdbar løsning? Så er det denne type du skal gå efter. Navnebånd er vævede bånd med din egen tekst. Du kan som regel vælge mellem forskellige farvekombinationer eller vælge en blandet pakke. Navnebåndene kan du sy både indeni og udenpå tøjet. Det giver et rigtigt pænt resultat uanset. Du kan desuden få navnebånd med strygebagside, hvis du gerne vil have det pæne tekstilbånd, men ikke gider sy. Vil du være helt sikker på at navnemærket sidder rigtigt godt fast, skal du vælge et strygemærke.

Navnemærker der er sikre for dit barn

Der er mange, der sælger navnemærker. Men det er de færreste navnemærker, der er godkendt til børn. Det er derfor en god idé at gå efter navnemærker, der er godkendt til hudkontakt. Når du går efter et navnemærke, der er godkendt til nærkontakt med hud, sikrer du, at navnemærket ikke udskiller giftige stoffer, når barnet har mærket siddende i sit tøj. Nogle navneklistermærker kan få teksten slidt af, hvis de kommer i nærkontakt med fede cremer, fx solcreme. Det kan selvfølgelig være irriterende, når man har betalt for mærket. Men faktisk er det fordi navnemærket er trykt med skånsomme farvestoffer og ikke med UV-print, som kan være svært allergifremkaldende. Vælg gerne navnemærker med godkendelsen EN 71-3.