Hvilket regnskabsprogram skal du vælge?

Et af de spørgsmål mange virksomhedsejere stiller sig selv i starten af deres livstid er, hvordan man håndterer økonomien i virksomheden. Det er ikke sikkert, at man er den skarpeste til økonomi, og man egentligt helst vil bruge tid og kræfter for det man brænder for – om så det er at drive en café, en webshop eller landbrug. Derfor er der heldigvis en lang række fremragende gode regnskabsprogrammer, der er særdeles brugervenlige, og har alle de funktioner, der skal bruges til at styre en moderne virksomhed. Det gælder både automatisk bogholderi, momsregnskab og meget andet, der kan drille den hårdtarbejdende iværksætter i en tid, hvor alt går rigtig stærkt.

Et af de regnskabsprogrammer er Dinero, der er stiftet og ledes af serieiværksætteren Martin Thorborg, der på egen krop har oplevet alt bøvl, der er med at håndtere økonomien i en virksomhed. Derfor har vi i denne artikel samlet et par gode råd og overvejelser, man skal gøre sig, hvis man er tvivl om hvilket regnskabsprogram, man skal gøre brug af til håndteringen af økonomien i virksomheden. Læs med og bliv klogere på, hvordan du med hjælp fra det rigtige regnskabsprogram kan komme til at bruge tid på det, som du egentlig talt brænder for. 

Iværksættervirksomhed eller den store organisation?

Først og fremmest skal du se på, hvordan din virksomhed er strikket sammen og hvilket behov du har for hjælp til regnskabet. For den lille iværksættervirksomhed har du måske kun brug for centrale funktioner, der er fælles for alle virksomheder, så du let og overskueligt kan se, hvordan det går med økonomien i virksomheden. Så findes der rigtig gode regnskabsprogrammer til dette formål. Hvis du tværtimod har ansvaret for en kæmpestor organisationer og har brug for meget specifikke funktioner til at styre økonomien og regnskabet i virksomheden, så er det måske andre regnskabsprogrammer du skal kigge til. Det handler derfor konstant om at se på de behov virksomheden har, og derfra vælge et regnskabsprogram, der matcher både behov og muligheder.  

Brug tid på det, din virksomhed handler om

For det var helt sikkert ikke momsregnskab og bogføring du drømte om, da du kastede dig ud i et iværksættereventyr for at forfølge din drøm. Det er det, som du er passioneret omkring, som du skal lægge størstedelen af din tid og dine kræfter i. Derfor skal du vælge et regnskabsprogram, der automatiserer alle de processer du ellers skulle have gjort på egen hånd. Uanset, hvilken type iværksætter du er, så er din tid bedre tjent med din forretning end med din næse begravet i tal og økonomi.