Få penge for din virksomheds pallerammer

Genbrug, bæredygtighed og miljøvenlige løsninger. Det er buzzwords og temaer, som langt de fleste virksomheder skal forholde sig til i en eller anden grad. Og har de ikke gjort det førhen, kommer de helt sikkert til det med tiden. Derfor er det også vigtigt, at det nemt og håndgribeligt – og gerne med en økonomisk gulerod.

Genbrug og bæredygtighed skal være nemt

Det er ikke alle ’grønne’ forslag og løsninger, der kan virke flyvske, irrelevante eller svære at sætte i værks. For vidste du, at det er muligt for virksomheder at tjene penge på brugt træemballage, som ikke længere skal bruges? 

Man kan nemlig sende gammel træemballage tilbage i markedet og dermed tjene penge på eksempelvis paller og pallerammer, som ikke længere bliver brugt til transport eller opbevaring? På den måde kan virksomhederne nemt gøre noget godt for miljøet – og samtidig tjene penge på emballage, som måske bare skulle kasseres.

Tjen penge på de gamle pallerammer

I forbindelse med transport og opbevaring af varer bruger små og store virksomheder rigtig mange paller og pallerammer. Her er den velkendte palleramme god til at beskytte deres gods under transport fra A til B. Når opgaven er løst, er det nærliggende at skille sig af med de pallerammer, som er blevet overflødige eller ikke længere skal bruges, fordi de er gået i stykker. Men de kan faktisk sælges.

I Danmark findes der mange virksomheder, som køber brugt emballage i træ og andre materialer. Det gælder f.eks. pallerammer, som efterfølgende kan komme andre virksomheder – eller private kunder, som boligejere – til gode. For der er et stort marked for salg af brugt træemballage. Og dermed en mulighed for at tjene penge på noget, man måske ikke længere troede havde nogen værdi.

Genbrug er godt for miljøet

Ja, overskriften giver selvfølgelig sig selv. For at genbruge – frem for at producere nyt – er naturligvis godt for miljøet. Sådan er det på mange områder. Ikke kun for private forbrugere, men også for virksomheder i alle størrelser og brancher.

For virksomheder er det i høj grad væsentligt at undersøge alle tænkelige muligheder for at gøre genbrug og bæredygtige løsninger til en grundlæggende og fast del af deres forretningsgang. I sidste ende har det nemlig økonomisk betydning, hvis det kan lade sig gøre. Og det behøver ikke at være store og omfattende indsatser, der kan virke uoverskuelige, inden de overhovedet sættes i gang. Det er salg af gamle pallerammer og paller et godt eksempel på.