Dette skal man påtænke ved truckkørsel

Står du og skal have flyttet noget gods, og har du af den grund behov for en truck til transporteringen, er der flere muligheder for, hvordan dette kan forløbe. Du kan både leje, lease og købe en truck til at klare det.

Lej, leas eller køb

Leje af trucks er den økonomiske beslutning. Da kan betalingen nemlig ske i rater, hvorfor det ikke vil komme som et økonomisk chok. Leje af truck egner sig bedst, hvis det er i en kort periode, du har brug for trucken. Er det en længere periode, vil det fungere bedre at lease den. Inden du lejer en truck, skal du overveje størrelsen og dermed vægten på det, du skal have flyttet, for at kunne vurdere, hvilken flyttekapacitet det kræver.

Trucks til arbejdspladser

Det er for eksempel dig, der står for at bestille maskineri på et lager, som skal have gang i leje af truck. Scenariet kan være, at lageret har ekstra travlt for tiden, hvorfor der skal bruges flere trucks end normalt. Det er ikke sikkert, I fortsætter med at have så travlt, og derfor ville det være ufornuftigt og unødvendigt at købe en truck. Derudover har firmaet måske ikke råd til at købe en truck, så økonomien egner sig bedre til leje.

Styr på sikkerheden

Hvis du arbejder på et lager, hvor der kører trucks rundt, skal både du og de andre informeres om reglerne for truckkørsel på arbejdspladser såsom lagere. Man bør være beskyttet mod farlige situationer, og man skal med sikkerhed ikke være i fare på sin arbejdsplads. Med trucks kan der ske alvorlige ulykker, hvis det tunge gods falder af, eller blot hvis der sker en personpåkørsel. Man skal sørge for at køre med lav hastighed blandt lagerreoler og lign, da man sjældent har et specielt godt udsyn på de smalle gange.