Den gode kantine skaber glade medarbejdere

På en arbejdsplads er det selvfølgelig arbejdet, der skal være i centrum. Men for at arbejdet bliver rigtig godt, kræver det altså nogle medarbejdere, der er glade og motiverede. For at være glade og motiverede har medarbejderne brug for energi, og den energi de skal have i løbet af dagen, kommer bl.a. fra den mad de spiser i deres pause. Har I en kantine på jeres arbejdsplads, er det altså her, I kan være med til at medvirke medarbejdernes energiniveau og dermed deres arbejdsindsats.

Server den rigtige mad med fokus på at give energi

En ting er, at der bliver serveret mad i kantinen, der smager godt, og som medarbejderne har lyst til at spise. En helt anden ting er, om det er god mad – og med god mad menes der altså mad, der har et godt næringsindhold og som kan ligge til grundlag for medarbejdernes energi resten af dagen. Det skal altså ikke bare være tomme kalorier, der bliver serveret for medarbejderne, for så er energien fra maden væk igen på ingen tid, og så kan medarbejderne alligevel ikke koncentrere sig. De komplekse kulhydrater og proteiner er den rigtige vej frem, da det giver længerevarende energi og mæthed.

Der skal naturligvis også være ordentlige forhold i storkøkkenet

Bare fordi det er vigtigt, at medarbejderne i virksomheden får god energi fra maden, er arbejdskvaliteten for køkkenets medarbejdere lige så vigtig. For hvis medarbejderne i kantinen ikke har det godt, har de helt sikkert heller ikke samme lyst til at gøre et hårdt stykke arbejde for at tilfredsstille virksomhedens andre ansatte. Gode forhold i køkkenet kan have flere meninger, men f.eks. god rengøring er en start. Udover det er udsugningen i køkkenet også vigtig, da det kan tage noget af dampen og madlugten fra køkkenet – I kan finde udsugning køkken til storkøkkenet her.