3 tips til at udnytte dine penge som nystartet selvstændig

3 tips til at udnytte dine penge som nystartet selvstændig

Som nystartet virksomhedsejer er der mange ting, du skal overveje, og pengene er her ofte en af de store hjernevridere. Men der er penge at hente på flere områder.

1. Mulighed for investorer

Har du et godt koncept, og har du lavet en god forretningsplan, så kan du overveje at sælge din idé til en investor, der kan hjælpe dig godt fra start med et pengebeløb, som du kan bruge til f.eks. at dække dine startudgifter. Sørg for at have styr på din målgruppe og vær specifik omkring, hvilket behov din virksomhed dækker hos dine kunder. Det er vigtigt, at idéen er så klar, at investorerne (og kunderne) ikke er i tvivl om, hvad du tilbyder.

2. Alternative kontorformer

Du kan også se på, hvordan du kan mindske startomkostningerne til f.eks. kontorlokaler. Er din virksomhed online-baseret, kan du til en start arbejde hjemmefra og nøjes med et virtuelt kontor, der videresender post og evt. tager imod telefonopkald fra kunder. Men har du brug for et reelt kontor, er der også alternativer til at leje et større areal fra starten. I dag findes der kontorhoteller såsom kontorhotel Kolding centrum, som ikke bare kan vokse i størrelse, efterhånden som din virksomhed vokser, men som ofte også giver et netværk med andre selvstændige, som har lejet sig ind i kontorhotellet. Er du solo-selvstændig kan dette være en god måde at få ligesindede at sparre med.

3. Brand-omkostninger

Når du starter virksomhed, skal du have dit brand på plads, og det kan være en god idé at få professionel hjælp til det. Sørg dog for at indhente tilbud på det arbejde, du vil have udført, da priserne kan spænde vidt. Overvej også om du har brug for at have samtale med den designer, der står for opgaven, eller om du kan bruge nogle billige udenlandske alternativer og kommunikere skriftligt på engelsk.