3 budgetvenlige måder at skabe hyggebelysning i hjemmet på

Er du lige flyttet i en ny lejlighed, eller trænger din nuværende bolig bare til et nyt, friskt pust – eller rettere sagt nyt, friskt lys?

Belysning til boligen begrænser sig langt fra kun til klassiske gulv-, loft- eller væglamper. Der findes et væld af smarte og billige alternativer, som kan skabe dejlig variation i boligens belysning.

Kunne du bogstaveligt talt godt tænke dig at se din bolig i et nyt lys? Så læs med herunder, hvor vi giver dig tre hurtige inspirationstips til, hvordan du skaber hyggebelysning i hjemmet – uden at det behøver at koste dig en bondegård.

#1 Lyskæder – sæt figurer og farver på din belysning

Når man hører ordet “belysning”, tænker de fleste nok på klassiske lamper. At skulle investere i lamper til alle hjemmets rum kan hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Særligt hvis det skal være designerlamper i god kvalitet.

Heldigvis kan du nemt finde billige alternativer, som tilmed skaber decideret hyggebelysning i boligen. Det første tip, vi vil fremhæve i denne sammenhæng, er kategorien for lyskæder. Lyskæder har altid været populære i festsammenhænge, eksempelvis til udendørsbrug. Men de gør sig også rigtig godt i soveværelset, på børneværelset eller over sofaen i stuen. Den ofte varme, dæmpede belysning skaber en rolig atmosfære, som den skarpe loftslampe ikke kan facilitere. Lyskæder findes desuden i et væld af kreative udgaver med farver og/eller figurer, hvilket særligt egner sig til børneværelset. Ønsker du inspiration til valg af lyskæder, kan du se meget mere her på https://www.kabel-manden.dk/lyskaeder.

#2 Lanterner – den naturlige intimbelysning

Det andet gode råd til alternativ og budgetvenlig belysning er lanterner. Lanternen er ofte en relativt overset og glemt lyskilde, som udelukkende forbindes med udendørsarealer. Men faktisk kan lanterner være meget anvendelige inde i boligen, hvor det naturlige lys kan sprede intim hyggestemning i et hvilket som helst rum.

Lanterner fås i alle tænkelige (natur)materialer efter smagspræference, og fyrfadslyset eller stearinlyset kaster autenticitet og en beroligende effekt af sig. Prøv det, og mærk selv forskellen i dit hjem.

#3 LED-lys – en “grøn” lyskilde til inde- og udendørsbrug

Tænker du også på skarpt, blåligt lys, når du hører ordet “LED-lys”? Det forstår vi sådan set godt, da det ofte er tilfældet. Ikke desto mindre er der efterhånden udviklet rigtig mange LED-alternativer, som tilnærmelsesvis har samme varme, rødlige lyskilde som eksemepelvis traditionelle gløde- og halogenpærer.

Fordelen ved LED er til forskel fra disse, at det er langt mere energibesparende og langtidsholdbart, hvilket kommer både miljøet og din pengepung til gode på den lange bane. Så prøv at tænke LED-lamper ind i såvel din bolig som dine udendørsarealer. Det betaler sig – bogstaveligt talt.

Vi håber, at du med ovenstående tre tips er blevet lidt inspireret til, hvordan du for få penge kan sætte din bolig i et nyt lys.

God fornøjelse!